Nyheter RSS för Nyheter

Stora besparingar med omrörare monterad direkt på IBC tanken

Omrörare mmixer till IBC

Tapflo AB ha inlett ett samarbete med Euromixers Ltd som har mer än 30 års erfarenhet av industriella mixers och omrörare. Euromixer leder idag utvecklingen när det gäller omrörare för IBC tankar, vilket är resultatet av en medveten satsning på genomtänkta produkter med hög säkerhetsnivå.

”Produkterna som är smarta och håller en mycket hög kvalitet blir ett perfekt komplement till våra övriga produkter” menar Patrik Johansson, säljare på Tapflo. ”Med inbyggd säkerhetsbrytare och DOL håller man en klart högre säkerhetsnivå än likanande produkter på marknaden och vi vet att säkerhet och funktion är ett tungt argument för våra kunder.”

Tack vare en hopfällbar impeller monteras omröraren enkelt på IBC tankens påfyllningsöppning. Resultatet är en god omrörning utan onödig omlastning och rengöring, något som förenklar hanteringen och medför stora tidsbesparingar. Omrörarna kan också extra utrustas med lyftöglor för truck samt tratt och röranslutningar för enkel tillförsel av olika tillsatser,

Applikationer finns inom alla branscher där man hanterar produkter som levereras i IBC tankar och måste röras om innan de används. Typiska produkter är t.ex. färg, lim och polymer samt olika tillsatser inom livsmedel och kosmetik.

2016-03-05

Tapflo ställde up på EuroExpo i Luleå

Mässa Luleå

Tapflo ställde ut på EuroExpo mässan i Luleå där vi som vanligt visade upp en välfylld monter. Vi tackar alla trevliga och positiva besökare som stannade till i vår monter. Vi jobbar nu för fullt med att följa upp alla kontakter som knöts under mässdagarna.

2015-11-26

Tapflo på EuroExpomässan i Sundsvall

EuroExpo Sundsvalll Tapflo

Tapflo ställde ut på EuroExpo mässan i Sundsvall där vi visade upp en välfylld monter. Vi tackar alla trevliga och positiva besökare som stannade till i vår monter. Vi jobbar nu för fullt med att följa upp alla kontakter som knöts under mässdagarna.

2015-09-01

Smoothflow – unika pulsationsfria membranpumpar från Tapflo

Tacmina (Japan) har tagit fram en serie pulsationsfria membranpumpar under samlingsnamnet Smoothflow. Pumparna som finns i tre modeller fungerar lika bra för såväl dosering som transport.

Smoothflow Tacmina Tapflo

Tekniken är den samma som i traditionella membranpumpar med dubbla membran och två separata pumpkammare. Tack vare en unik kamstyrning arbetar dock membranen helt oberoende av varandra, vilket skapar ett jämnt och pulsationsfritt flöde. Läs mer här...

2015-06-25

Tapflo på Processteknikmässan i Göteborg

Tapflo AB hade tre lyckade mässdagar på Processteknik i Göteborg. Vårt traditionella koncept med en snygg monter, fylld med pumpar och tillbehör, lockade som vanligt mycket folk.

Förutom Tapflos breda produktprogram av membran- och centrifugalpumpar visade vi bl.a. världens första diskbara slangpump, hygienpumpar och pulsationsfria membranpumpar.

En jämn ström av besökare tog chansen att diskutera olika projekt och pumpfrågor med våra kunniga säljare.

Tack till alla trevliga människor som besökte vår monter, vi jobbar nu för fullt med att följa upp alla intressanta kontakter som knöts under mässdagarna.

Tapflo_Processteknik_2014

 

 

2014-10-10

Tapflo på EuroExpo mässan i Kristianstad


EuroExpo Tapflo 2104

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tapflo ställde ut på EuroExpo mässan i Kristianstad där vi visade upp en välfylld monter med en rad nyheter. Vi tackar alla trevliga och positiva besökare som stannade till i vår monter. Vi jobbar nu för fullt med att följa upp alla kontakter som knöts under mässdagarna.

2014-09-26

Tapflo lanserar ny självsugande centrifugalpump

CTS självsugande centrifugalpump

Den självsugande centrifugalpumpen CTS är den andra produktlanseringen i år från Tapflo.  För ett par månader sedan lanserades en ny aktiv pulsationsdämpare på marknaden.

CTS är en självsugande horisontell centrifugalpump med öppen impeller, tillverkad i SS2343. Självsugningsförmågan möjliggör installationer där vanliga centrifugalpumpar inte kan användas. CTS pumpen klara sughöjder upp till 4,5 m.

- Endast sugledningen behöver vara under vätskeytan och pumpen kan placeras på lämplig plats. Service av pumpen kan ske utan att rörledningar behöver kopplas loss, förklara Håkan Ekstrand, VD på Tapflo.

Den nya CTS pumpen är uppbyggd på smarta lösningar, snabbt och enkelt underhåll samt i många fall nästan helt underhållsfri.

- Tack vara den innovation konstruktionenbehöver användaren endast byta en del för att konvertera en traditionell centrifugalpump av typen CT till en CTS berättar Henrik Borisch på Tapflo. Produkten finns även tillgänglig med flera olika utföranden med spolad tätning etc.

2014-07-06

Komplett ATEX-pumplösning för hamn & marinanläggningar.

Komplett ATEX-pumplösning

 

Glöm hävertar, oljesugar, fat och impellerpumpar. Nu presenterar vi en enkel & smidig tömning av bensin- och dieseltankar, oljor, glykol, slagvatten, etc. 

Vi har under årens lopp fått förfrågningar från marin & servicevarv på en ATEX-klassad pump som hanterar de flesta av vätskor med viss partikelinblandning och därför har vi tagit fram denna ”allroundpump” där du enkelt reglerar tryck och flöde via munstycket. 

I enheten ingår membranpump, nålventil, filterregulator, manometer, 3,5m bensin/oljeslang, skyddshölje, nipplar och slangklämmor. 

(kan levereras på vagn med inbyggd kompressor) 

 Säker tömning, diesel/bensintankar 

 Förflytta oljor 

 Kölsvin och andra vätskefyllda utrymmen 

 Inspektion/Rengöring bränsletankar 

 Upptappning mellan fat, cipax och andra tankar. 

2014-06-18

Ny "heavy duty" pump

Ny "heavy duty" pump

 

Vi lanserar en ny "heavy duty" pump med utbytbara ventilsäten. Den nya lösningen möjliggör snabba och enkla byten av bården ventilkulor, säten och ventilstopp.

Den nya pumpen r en vidareutveckling av det redan breda programmet av sanitära pumpar som även kompletterats med klaff ventiler.

2014-06-06

Ny distriktsansvarig säljare för mellansverige

Magnus Ericsson TapfloTapflo förstärker organisationen med Magnus Ericsson som anställts som distriktsansvarig säljare med ansvar för Mellansverige. Magnus kommer att arbeta med hela vårt program av pumpar och tillbehör till Sveriges Industri och livsmedelsindustri.

Magnus som tidigare arbetat med teknik, försäljning och support inom marin & fordonsindustrin, blir en perfekt förstärkning till vår säljorganisation.

Du når Magnus på: 

Tfn: 0303-260967

Mobil: 0769-410042

Email: magnus@tapflo.se 

2014-04-30

Mässan i Göteborg överträffade alla förväntningar

Underhåll 2014 överträffade alla förväntningar med ett mycket stort antal besökare. Tapflo hade lagt ner mycket jobb på att skapa en intressant och fullspäckad monter, där man kunde se många av de produkter vi jobbar med.

Nu arbetar vi för högtryck med att följa upp alla kontakter som knöts under mässdagarna. Ett varmt tack till alla som besökte vår monter under fyra fantastiska mässdagar.

 

Tapflo mässa Underhåll 2014

 

Tapflo mässa Underhåll 2014

2014-03-17

Tapflo AB satsar framåt - anställer ytterligare en teknisk säljare.

Fredrik Hellgre säljare Tapflo

Tapflo fortsätter att satsa framåt och har anställt Fredrik Hellgren som ny teknisk säljare.

Fredrik, som blir distriktsansvarig säljare för området Göteborg och söderut, kommer att arbeta med företagets hela program av pumpar, filter och tillbehör.

Fredrik har lång erfarenhet av industriförsäljning från förpacknings- och återvinningsbranschen, där han arbetat framgångsrikt med försäljning av kundanpassade tekniska lösningar och tillhörande förbrukningsmaterial.

Du når Fredrik på: 

Tfn: 0303-260966

Mobil: 0704-932858.

Email: fredrik@tapflo.se  

2014-02-25

Tapflo ställde ut på EuroExpo i Karlstad

Tapflo har genomförde en lyckad mässa på EuroExpo i Karlstad. Vi visade exempel på industri- och hygienpumpar för säker och effektiv västkehantering och toppade det hela med en rad nyheter.

Tapflo mässa KarlstadTapflo mässa Karlstad

Stort tack till alla glada och trevliga beökare som besökte vår monter och pratade pumpar. Vi jobbar nu för högtryck med att följa upp alla intressanta kontakter som knöts under mässdagarna.

 

 

2014-01-24

Tapflo ställde ut på EuroExpo i Borlänge

Tapflo ställde ut på EuroExpo mässan i Borlänge med en snygg och välfylld monter. Tack till alla gamla och nya kunder som besökte vår, som vanligt, välfyllda monter. Vi jobbar nu för fullt med att följa upp alla intressanta kontakter.

Tapflo

 

Tapflo

2013-11-17

En lycklig Ipad vinnare

I samband med vårt Öppet hus arragemang genomfördes en frågetävling med en Ipad som första pris. Vinnare blev Bengt Carlsson som inte bara svarade rätt på alla frågor utan dessutom lyckade bäst i den avgörande utslagsfrågan.

 

Foto vinnare Tapflo

 

2013-09-26

Många besökte öppet hus hos Tapflo

Öppet hus hos Tapflo AB blev en stor framgång. Vi kunde glädja oss åt att många kunder, leverantörer och samarabetspartners tog chansen att besöka oss när vi slog upp dörrarna till våra nya fräscha lokaler i Kungälv.

Solen sken från blå himmel och allt var på topp när vi premiärvisade våra nya faciliteter och samtidigt manifesterade att Temag Pumpar nu, efter namnbytet, helt inkorporerats i företaget.

Öppet hus TapfloFör de mest inbitna inleddes dagen med pumputbildning där vi bjöd på teori blandat med produktnyheter, praktisk genomgång och olika provkörningar i vår nya testanläggning.

Vid lunchtid strömmade det sedan till rejält med folk och under ett par intensiva timmar bjöds alla gäster på en eftermiddag med information, produktutställningar, god mat och mingel.

Besökarna bjöds på en rundvandring i våra nya och större lokaler för kontor, montering service och lager. Alla fick också en chans att lära sig mer om Tapflo som företag och fick en inblick i våra internationella framgångar och satsningar ute i världen. Det bjöds även på smakprov och handfasta exempel från de otaliga applikationer där Tapflos produkter kommer till andvändning.

Öppet hus TapfloTapflos VD Håkan Ekstrand är mycket nöjd med utfallet av satsningen på en Öppet Hus dag och beskriver dagen som helt igenom lyckad. – För oss på Tapflo var arrangemanget ett tydligt avstamp mot något nytt och positivt, vilket var en känsla vi gärna ville dela med alla som på något sätt har bidragit till vår framgång. – Ett varmt tack till alla positiva och fantastiska människor som bidrog till att det blev en mycket lyckad dag, avslutar Håkan.Gruppbild Tapflo

2013-09-22

Tapflo ställde ut på EuroExpo i Växjö

Tapflo ställde ut för första gången under nytt namn på EuroExpo i Växjö. Satsningen på en välfylld monter lockade som vanligt en jämn ström av besökare.

Vi visade exempel på industri- och hygienpumpar för säker och effektiv västkehantering och toppade det hela med en rad nyheter.

Stort tack till alla glada och trevliga beökare som tog sig tid att stanna till i vår monter. Vi jobbar nu för högtryck med att följa upp alla intressanta kontakter som knöts under mässdagarna.

Tapflo EuroExpo Växjö

2013-09-13

Temag Pumpar byter namn till Tapflo

Temag byter namn till Tapflo

Det händer mycket spännande hos oss. Den 1:a september 2013 slår vi oss samman.

Efter över 35 år som två separata bolag med samma ägare tycker vi nu att det är dags att vi blir ett med den svenska industrikoncernen Tapflo.

I samband med sammanslagningen gör vi en omfattande renovering och utbyggnad av
våra lokaler i Kungälv, vilket innebär bättre logistik och lagermöjligheter med snabbare service och kortare leveranstider som följd. Efter sammanslagningen har vi nordens största lager av tryckluftsdrivna membranpumpar tillgängligt för dig.

Som tillverkare har vi unika möjligheter att erbjuda kundanpassade lösningar och vår
utvecklings- och konstruktionsavdelning kan bistå med tekniska lösningar.

Verksamheten i Sverige kommer att bedrivas med samma engagemang som tidigare med fokus på personlig service och under samma ledning. Att vi blir en tydlig del i ett större
sammanhang och en större organisation gör oss starkare samt ger fler möjligheter att
utveckla verksamheten positivt för både kunder, leverantörer och medarbetare.

Under en övergångsperiod kan du komma att möta både Temag och Tapflo. Just nu byter vi successivt ut det material som berörs, men vissa delar kommer säkert leva kvar där ute ett tag.

Även om vi nu förändrar vårt namn och utseende, så använder du samma telefonnummer, e-post och webadress som tidigare. Dina kontaktpersoner är självklart också desamma. 

Sedan Tapflo startade har vi utvecklats i många riktningar. Vi har egen produktion samt försäljning via egna dotterbolag i över 25 länder och återförsäljare i ytterligare 20 talet
länder. Vi finns på 6 kontinenter och Tapflo är Europas ledande tillverkare av
tryckluftsdrivna membranpumpar och en ledande distributör av industripumpar.

Läs nyhet som PDF...

2013-06-07

Tack alla som besökte vår monter på EuroExpo i Västerås

Temag satsade som vanligt på en välfylld monter och visade industri- och hygienpumpar för säker och effektiv västkehantering.

Stort tack till alla trevliga positiva människor som tog sig tid att besöka vår monter. Vi jobbar nu för högtryck med att följa upp alla intressanta kontakter som knöts under mässdagarna.

Mässbild Temag Pumpar Västerås

2013-01-25

Temag Pumpar AB på stark frammarsch – förstärker med ytterligare säljare.

Patrik Johansson Säljare Tapflo AB

Patrik som att axlar ansvaret som distriktsansvarig säljare för östra Sverige, kommer att arbete med företagets hela program av pumpar, filter och mixrar.

Patrik har lång erfarenhet av teknisk försäljning och kommer närmast från båtbranschen där han jobbat med försäljning av såväl fritidsbåtar som motorer och kringutrustning.

Du når Patrik på:
Tfn: 0303-26 09 60

Mobil: 0733-308 202
E-post: patrik.johansson@temag.se

2012-11-29

Ny serie excenterskruvpumpar från Temag pumpar AB

Temag Pumpar AB lanserar en ny serie Excenterskruvpumpar från Tapflo AB.

Pumparna som håller en mycket hög kvalitet med en smart och funktionell design finns i storlekar från mindre doserpumpar upp till 420 m3/h och 48 bar.

Pumpen fungera utmärkt för viskösa vätskor även med större partiklar, eller för skonskam hantering av vätskor med ömtåligt innehåll.

Självklara applikationer finns inom vattenrening och pappersindustri men pumpen löser även många problem inom traditionell kemi- och livsmedelsindustri.

Pumphus finns i gjutjärn eller syrafast. Materialet i rotor och stator kombineras sedan efter den aktuella applikationen.

Pumparna kan även fås i ATEX utförande.

Läs mer här

Gunnar Theding
2012-09-29

Instruktionsvideo för montering & demontering av Tapflo membranpumpar

Nu kan du när som helst gå en snabbkurs och lära dig hur enkelt det är att göra service på en Tapflo membranpump.

Tapflo har lagt ner mycket jobb på att ta fram lättförståeliga instruktionsvideor som visar hur du med enkla grepp demonterar och monterar deras membranpumpar.

Filmerna som håller mycket hög kvalitet finns för såväl plast - som metallpumpar och visar steg för steg alla detaljer vid såväl montering som demontering.

-Tapflo ser det som ett naturligt steg att ge våra kunder den här servicen menar Dan Körmark som ansvarar för service och underhållsfrågor på Temag. -Vi underlättar för våra kunder att snabbt uppdatera sig hur man enklast servar våra pumpar. -Ny UH personal kan också snabbt lära sig greppen och är bättre förberedda när något går sönder och det blir bråttom. -Att det blir rätt från början vinner både vi och våra kunder på menar Dan.

-Samtidigt är det ett utmärkt redskap när det gäller att visa hur enkelt det faktiskt är att göra service på våra membranpumpar avslutar Dan.

Filmerna hittar du på vår hemsida under fliken Manualer & Videor.

2011-10-18

Tack till alla glada och postiva besökare på mässan i Malmö.

Mässan för Livsmedelsproduktion & Processteknik i Malmö var mycket lyckad.Temag satsade som vanligt på en välfylld monter vilket lockade en jämn ström av besökare under de två dagar mässan pågick.

Vi visade pumpar för hygienisk livsmedelsproduktion samt för säker hantering av slitande och aggressiva vätskor.

Ett stort tack till alla trevliga människor som tog sig tid att besöka vår monter. Vi jobbar nu för högtryck med att följa upp alla intressanta kontakter som knöts under mässdagarna.

2011-04-26

Temag Pumpar firar 30år

Temag Pumpar har under 30 år försett svensk industri med pumpar för säker och effektiv vätsketransport. Företaget har en heltäckande produktportfölj och har sedan starten fungerat som svensk distributör för en rad ledande pumptillverkare från olika delar av världen.

Vid starten 1980 utmärkte sig företaget direkt med en offensiv och fantasifull marknadsföring. Med bra produkter och löften om ”pumpar som tål starkt” gjorde man sig snabbt ett namn på den svenska pumpmarknaden inom bl.a. filmframkallnings- och ytbehandlingsindustrin.
 
 
 

Börje Johansson, som varit med som ägare sedan starten, visade sig besitta osedvanliga entreprenörstalanger och var snart igång med nästa projekt, att tillverka egna tryckluftsdrivna membranpumpar under namnet Tapflo.

Resten är som man säger historia. Tapflo har idag en toppmodern produktionsanläggning i Polen och företaget har utvecklats till en multinationell verksamhet med dotterbolag och distributörer i alla delar av världen.
Företaget har också breddad sin produkt-portfölj och man tillverkar idag både axeltätade, magnetdrivna och vertikala centrifugalpumpar.
Temag Pumpar är idag det Svenska försäljningsbolaget inom Tapflo Group.
Vi är störst i Sverige på tryckluftsdrivna membranpumpar av egen tillverkning.
Vi har dessutom Sveriges största lager av membranpumpar och kan leverera pumpar
i alla modeller, material och storlekar direkt från vårt lager i Kungälv.
30 år senare är Temag Pumpar ett välskött och stabilt företag som under en rad år erhållit högsta kreditvärdighet AAA hos kredit-värderingsföretagen.
Vårt mål är givetvis att fortsätta vara en trygg och flexibel sam-arbetspartner för svensk industri i minst 30 år till.

Artikel i PDF format
2010-03-19

Mia Sipilä tar över ansvaret för lager och logistik


Mia Sipilä har anställts som lager och logistikansvarig på Temag Punmpar med placering vid huvudkontoret i Kungälv. Mia tar över ansvaret för lager och logistik när Håkan Krook går i pension i April.

Mia kommer närmast från Inventor graphic där hon haft liknande arbetsuppgifter.

Du når Mia på:
Tfn: 0303-26 09 61
E-mail: mia@temag.se
2009-12-14

Euroexpomässa i Luleå 25-26 November

Temag Pumpar ställer ut på EuroExpomässan i Arcushallen i Luleå den 25-26 November och vi hoppas givetvis att så många som möjligt har tid och möjlighet att besöka vår monter.

Vi kommer att visa upp delar av vårt program och hoppas att du kommer laddad med frågor kring allt som rör pumpar.

Ladda hem din biljett genom att dubbeklicka på bilden nedan

2009-11-19

Nyheter RSS för Nyheter

Stora besparingar med omrörare monterad direkt på IBC tanken

Tapflo AB har inlett ett samarbete med Euromixers Ltd som har mer än 30 års erfarenhet av industriella mixers och omrörare.
2016-03-05

Tapflo ställde up på EuroExpo i Luleå

Tapflo styrde kosan norrut och ställde ut på EuroExpo mässan i Luleå. Där visade vi som vanligt upp en välfylld monter.
2015-11-26

Tapflo på EuroExpomässan i Sundsvall

Tapflo ställde ut på EuroExpo mässan i Sundsvall där vi visade upp en välfylld monter.
2015-09-01

Smoothflow – unika pulsationsfria membranpumpar från Tapflo

Tacmina (Japan) har tagit fram en serie pulsationsfria membranpumpar under samlingsnamnet Smoothflow. Pumparna som finns i tre modeller fungerar lika bra för såväl dosering som transport.
2015-06-25

Tapflo på Processteknikmässan i Göteborg

Tapflo AB hade tre lyckade mässdagar på Processteknik i Göteborg.
2014-10-10